Skip to main content

Letní sezóna láká zloděje. Jak chránit svůj domov?

20. 10. 2020

Léto znamená dovolené, horké noci, prodloužené víkendy. I když se většina z nás na toto období roku opravdu těší, je potřeba uvědomovat si i jeho rizika. Dle statistik Securitas Operations Center (zkráceně SOC) stoupá v letních měsících počet výjezdů i bezpečnostních incidentů. Důvodů je několik.

Hlavní příčinou zvýšené pohotovosti bezpečnostních agentur je, že v letních měsících mění lidé své zvyky, často cestují a zaběhnutý režim ve střežených objektech se tak naruší. Dalším důvodem je počasí. Horké dny a tropické noci, typické pro červenec a srpen, nutí obyvatele domů a bytů otvírat okna, což vede k dalším poplachům a vyššímu počtu výjezdů zásahových vozidel.

Jak odradit zloděje?

Nejenom v létě je samozřejmostí je důkladné zabezpečení domu či bytu, tedy především kvalitní zámky, zamčené dveře a zavřená okna. Ne nadarmo se říká, že příležitost dělá zloděje. V případě lehce přístupných oken (např. francouzských) mohou proti zlodějům pomoci bezpečnostní folie. Dalším stupněm jsou elektronická čidla a alarmy, popřípadě napojení domu či bytu na pult centralizované ochrany s nepřetržitou službou, jako je právě Securitas Operations Centre.

Co však dělat v případě, že odjíždíte na dovolenou a chcete si být opravdu jisti, že je váš domov po dobu vaší nepřítomnosti chráněný? I zde existuje řešení, a to ve formě dočasného napojení domu či bytu na pult centralizované ochrany. Využít můžete například naši službu ušitou na míru letním měsícům, tzv. Holiday set.  

Možností je dočasné napojení na SOC

Služba je uživatelsky velice jednoduchá: Samotná instalace trvá několik minut a je k ní zapotřebí pouze elektřina. Holiday set obsahuje ústřednu elektronické zabezpečovací signalizace s GPRS komunikátorem připojeným na Securitas Operations Centre (včetně záložního zdroje a vnitřní sirény), bezdrátovou klávesnici, bezdrátová PIR čidla, bezdrátové klíčenky a vstupní kartu. Služba se platí na základě využitých dnů a nevyžaduje žádné další náklady. Cena začíná na 150 Kč/den. Svůj domov tak ochráníte jednoduše a spolehlivě. A to i v případě, že v běžném režimu bezpečnostní služby využívat nehodláte.

Na dovolenou tak můžete vyrazit na libovolně dlouho dobu, a to beze strachu, zda je váš dům v pořádku. Přestože může být léto pro zloděje příležitostí, správná preventivní opatření vám dodají klid a domov spolehlivě ochrání, aniž byste museli sáhnout hluboko do peněženky.

Líbil se vám tento článek?

Přečtěte si také:

Zabezpečovačka neboli PZTS: co to je a k čemu slouží?

7 tipů, jak zabezpečit chalupu před zimou

Kontaktujte nás ještě dnes

S čím vám můžeme pomoci? Napište nám zprávu prostřednictvím kontaktního formuláře.
An error has occurred while getting captcha image

Vaše osobní údaje budou zpracovávány v souladu s našimi zásadami ochrany osobních údajů, které si můžete přečíst zde. Odesláním formuláře potvzujete souhlas s těmito zásadami.

Litujeme, ale tento prohlížeč není podporován. Chcete-li využívat naše webové stránky, zkuste použít novější prohlížeč, jako je Chrome, Safari, Firefox nebo Edge.