Skip to main content

Teréňáky Securitas v severočeských dolech: téma pro média

09. 11 .2022

Nejen drsné počasí a nesjízdné cesty, ale i všudypřítomný prach ztěžuje práci strážným v severočeských hnědouhelných lomech. Jak se daří nesmrtelnému vozu Lada Niva v rukách patrol Securitas, na to se přišli podívat redaktoři pořadu ČT2 Auto moto svět. Podívejte se na reportáž!

O tom, jak přesně vypadá ostraha hnědouhelného lomu, jsme již před časem na našem blogu psali. Zvláště pro motoristy má zdejší bezpečnostní služba jednu velmi atraktivní stránku – sotva kde můžete v České republice jezdit autem v extrémnějších a drsnějších podmínkách, než jaké jsou právě zde. Výjezdové jednotky SECURITAS ČR používají už dlouhé roky ruské vozy Lada Niva a dávají jim skutečně zabrat. Každé vozidlo zde jezdí prakticky nepřetržitě 24 hodin denně ve dvou směnách, při nichž najede kolem 240 kilometrů terénem bez trvalých cest, kde se střídá prach s blátem. Vůz si odpočine vždy až po dvou týdnech takového zápřahu – a to už je zralý na důkladný servis, případně výměnu náhradních dílů.

Protiruské sankce a hledání nového řešení v reportáži České televize

Neustálá snaha o efektivnější provoz ostrahy nutí manažery SECURITAS ČR pravidelně testovat, zda pro daný úkol není na trhu vhodnější auto. Podle Pavla Gregora, vedoucího dohledového centra, takto v historii vyzkoušeli například Ford Ranger, Suzuki Jimni nebo vozy značky Hummer. Aktuální válka na Ukrajině a s ní spojené sankce proti Rusku dala takovému hledání další impuls. A to přilákalo i motoristická média – například redaktora pořadu ČT 2 Auto moto svět Ondřeje Chamillu. Ten si vzal za téma srovnání Lady s luxusním modelem vozu Toyota Hilux.

Reportáž pořadu Auto Moto Svět z 10. září 2022 najdete na portálu www.ivysilani.cz v čase 18:00 zde: https://www.ceskatelevize.cz/porady/14081697546-auto-moto-svet/221562221410025/

An error has occurred while getting captcha image

Vaše osobní údaje budou zpracovávány v souladu s našimi zásadami ochrany osobních údajů, které si můžete přečíst zde. Odesláním formuláře potvzujete souhlas s těmito zásadami.

Litujeme, ale tento prohlížeč není podporován. Chcete-li využívat naše webové stránky, zkuste použít novější prohlížeč, jako je Chrome, Safari, Firefox nebo Edge.