Skip to main content

Již 90 let děláme ze světa bezpečnější místo

Securitas slaví 90 let . Technologické inovace, zkušenosti a holistický přístup zajišťují naší značce nepřehlédnutelnou pozici na mezinárodním trhu. Jak to všechno začalo?

Nejprve pár čísel. Zatímco na českém trhu působí SECURITAS ČR už 33 let, mnohem významnějším výročím se letos může pyšnit i naše mateřská společnost Securitas. Své devadesáté narozeniny oslaví jako globální leader na 45 světových trzích, kde zaměstnává 350 000 zaměstnanců. I díky nim se nám daří vytvářet udržitelné hodnoty pro naše klienty a chránit to nejdůležitější – lidi a majetek.

Příběh, který psala bezpečnost

Naše historie je spjatá se švédským městem Helsingborg, kde v roce 1934 muž jménem Erik Philip-Sörensen zakoupil místní bezpečnostní společnost. Ta se odlišovala od toho, jak takové firmy známe dnes.  Začátkem dvacátého století totiž bylo hlavním úkolem strážních služeb zabránit vznícení požárů či prostě hlídat nesčetné brány a vstupy. Dnešní moderní bezpečnostní agentury musí naplňovat mnohem komplexnější a individuálnější požadavky klientů. Celé odvětví nyní vede několik globálních společností, mezi něž patříme i my – Securitas.

Svět se mění a bezpečnost s ním

Od roku 1934 došlo k rapidnímu vývoji technologií a spolu se objevily i nové požadavky na komplexnost v oblasti bezpečnosti. Naše práce nám dovoluje dohlédnout dál než jen k překonávání bezpečnostních výzev. Vnímáme potenciál a lidi, kterým sloužíme. A proto je našim cílem chránit to nejdůležitější.

Tajemstvím našeho úspěchu je kombinace nejmodernějších technologií, expertních znalostí a devět desítek let zkušeností z ochrany lidí a majetku. Od prvního dne až do dnes se náš tým po celém světě probouzí s odhodláním pomáhat a starat se o to, aby byl svět bezpečnějším místem.

Tečkám je už půl století

Ikonické logo Securitas, tři červené tečky a pod nimi název firmy, potkal v nedávné době též milník. Od jejich patentování uběhlo 11. května 2023 už 50 let.

Samotné logo navrhl švédský umělec Karl Erik Ekeroth. Ten vystudoval historii umění, písma a malbu na největší švédské umělecké univerzitě Konstfack. K vytvoření teček ho inspirovala morseovka a signál SOS. Tři tečky ve výsledku symbolizují písmeno „S“, ale také hodnoty Securitasu – čestnost, ostražitost a užitečnost. Od registrace loga v roce 1973 se v tomto téměř nic nezměnilo, tři tečky jsou ukazatelem našeho bohatého odkazu.

Dnes je společnost Securitas předním leaderem v oblasti bezpečnostních řešení a zakládá si na tom, že v oboru bezpečnosti má jedno z nejdůvěryhodnějších jmen. Jsme hrdí na to, že můžeme oslavit 90. výročí a nadále pokračovat v našem poslání a udržování hodnot, které jsou již po desetiletí základem naší organizace.  

Článek vznikl na základě zprávy 2024 Global Technology Outlook Report vydané společností Securitas.

Litujeme, ale tento prohlížeč není podporován. Chcete-li využívat naše webové stránky, zkuste použít novější prohlížeč, jako je Chrome, Safari, Firefox nebo Edge.