Skip to main content

Securitas Fire Truck: Školení požární ochrany a teambuilding

25. 10. 2020

Klasická školení požární ochrany mají jeden podstatný nedostatek. Tváří v tvář reálným plamenům je velmi jednoduché na tradiční teoretické poučky zapomenout. Rozhodli jsme se proto vyměnit papíry a přednáškové místnosti za opravdový kontrolovaný požár, při němž si mohou vaši zaměstnanci vyzkoušet hašení na vlastní kůži.

V kanceláři začne hořet monitor nebo se vznítí mikrovlnka. Z místa se valí palčivý kouř, v danou chvíli rozhodují vteřiny. Věděli byste, jak se zachovat? Zkušenosti ukazují, že při požáru jsou lidé v šoku, a větší část z nich tak často na plameny zareaguje nesprávným způsobem, například hasí hořící pánev s olejem vodou nebo při požáru nepoužijí správný hasicí prostředek, čímž se zvětší škody. Řešení? Školení požární ochrany Securitas, při němž si vyzkoušíte vše na vlastní kůži.

Prevenci totiž dáváme praktický rozměr. Konkrétně 7,5tunové nákladní auto se zabudovaným systémem, který na požádání vytvoří simulovaný požár. Hořet v něm může kávovar, monitor, odpadkový koš nebo elektrický rozvaděč – tedy riziková místa, která se vyskytují ve firmách, ale i v domácnostech. Nejčastější příčinou požárů v budovách jsou totiž podle statistik elektrospotřebiče, typicky například rychlovarné konvice. Když odejde tepelná pojistka, zárodek požáru je na světě.

Jak školení probíhá?

Školení obvykle podstupuje skupina 4–5 zaměstnanců, praktické části předchází teoretická příprava o délce, která odpovídá potřebám dané organizace. Skupin může být samozřejmě v rámci jednoho školení několik. Samotné hašení se trénuje s vodními hasicími přístroji, které jsou ve voze k dispozici. Díky ovládacímu pultu jsou plameny pod kontrolou operátora, chytré senzory na místě pak hodnotí, zda účastníci tréninku požár opravdu úspěšně uhasili.

Udělejte ze školení zážitek

Služba má pro firmy i zaměstnance hned několik výhod. Nepopiratelně se jedná o velmi praktickou zkušenost, kterou mohou zaměstnanci zúročit při požární ochraně nejenom v práci, ale i v běžném životě. Je tu ale i teambuildingový aspekt – zkusit si na vlastní kůži zkrotit plameny je zážitek i adrenalin. Pro firmy je pak výhodné, že nemusí zaměstnance nikam vozit. Náš vůz přijede za nimi, kamkoliv je potřeba.

Zákon firmám ukládá povinné školení zaměstnanců o požární ochraně. Zabezpečit jej musí všechny právnické a podnikající fyzické osoby, jež provozují činnosti, které jsou uvedeny v § 4 odst. 2 nebo 3 v Zákoně č. 133/1985 Sb., o požární ochraně. Proškolením zaměstnanců formou nové služby Securitas tak zároveň splníte svoji legislativní povinnost. A přidáte ještě něco navíc – zážitek i reálnou zkušenost.

Máte o školení zájem? Kontaktujte nás prostřednictvím formuláře na této stránce.

Líbil se vám tento článek?

Přečtěte si také:

5 zásad, jak chránit firmu před únikem citlivých dat

7 tipů, jak zabezpečit chalupu před zimou

 

An error has occurred while getting captcha image

Vaše osobní údaje budou zpracovávány v souladu s našimi zásadami ochrany osobních údajů, které si můžete přečíst zde. Odesláním formuláře potvzujete souhlas s těmito zásadami.

Litujeme, ale tento prohlížeč není podporován. Chcete-li využívat naše webové stránky, zkuste použít novější prohlížeč, jako je Chrome, Safari, Firefox nebo Edge.